Het landgoed van Bob Rossingh ligt aan de rand van Nederland. Het ligt ingeklemd tussen de oude kloosterenclave van Ter Apel en de grens met Duitsland,en wordt doorkruist door het rustige Ruiten-A-Kanaal. Ooit was deze grond in handen van het machtige klooster,maar al in de Middeleeuwen werd zij eigendom van de stad Groningen. Zo bleef het tot de jaren tachtig. Tot die tijd werd de grond bewerkt door ambtenaren van het Stadsgroninger Landbouwbedrijf. Ruim tien jaar geleden werden de landerijen aan particulieren verkocht en sinds enige jaren is Bob Rossingh eigenaar-bewoner.

Het landgoed van Bob Rossingh ligt aan de rand van Nederland. Het ligt ingeklemd tussen de oude kloosterenclave van Ter Apel en de grens met Duitsland,en wordt doorkruist door het rustige Ruiten-A-Kanaal. Ooit was deze grond in handen van het machtige klooster,maar al in de Middeleeuwen werd zij eigendom van de stad Groningen. Zo bleef het tot de jaren tachtig. Tot die tijd werd de grond bewerkt door ambtenaren van het Stadsgroninger Landbouwbedrijf.
Ruim tien jaar geleden werden de landerijen aan particulieren verkocht en sinds enige jaren is Bob Rossingh eigenaar-bewoner. In de jaren ’80 was hij nog akkerbouwer in Borger op de Hondsrug. Hij had een voor Drentse begrippen groot bedrijf,met 100 hectare grond,waarop hij aardappels,graan,maïs en bieten verbouwde. De oogst bracht in de lo…

Trefwoorden