De betonnen wachtruimte met de zwierig ‘gevouwen’ luifel en het ruime perron vormt de blikvanger van het afgelopen zomer langs de A28 aangelegde transferium van Haren.

De betonnen wachtruimte met de zwierig ‘gevouwen’ luifel en het ruime perron vormt de blikvanger van het afgelopen zomer langs de A28 aangelegde transferium van Haren. Reizigers op weg naar Groningen kunnen hier hun auto of fiets achterlaten en overstappen op de bus.
Het Groningse architectenbureau Onix heeft de wachtruimte ontworpen. De gemeente Haren vroeg om een gebouwde ruimte die zou uitnodigen tot gebruik van het transferium en tevens als beeldmerk van de ‘halte Haren’ zou worden ervaren. Architecten Martijn Woldring en Allart Vogelzang hebben met hun ontwerp ruim aan de opdracht voldaan. Het resultaat is een open en helder spel van uitsluitend functionele onderdelen. De afgelegen ligging vroeg om robuuste materialen. Beton en staal maken het gebouw ‘hufterproof’. Een zigzaglopen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.