In hun bakkerij in Wapserveen maakten Esther en Niek Stoorvogel hun Drentse bakdroom waar. Met niets anders dan hun blote handen en een houtgestookte oven, toveren zij zuurdesembroodjes. 

Er is zo’n punt in het leven waarop je het lijstje langsloopt: waar word ik gelukkig van? Buiten wonen en brood bakken, antwoordde Esther Stoorvogel (45) toen dat punt bij haar voorbijkwam. Samen met haar man Niek en de twee jongste kinderen verhuisde ze in de zomer van 2014 van Den Haag naar Wapserveen om die bak- en buitenwoondroom waar te maken. In leefgemeenschap de Hobbitstee bakken Niek en Esther Stoorvogel nu ruim een jaar brood. Met dikke bellen, een knapperige korst, zacht kruim en een stevige bijt. Voor op de markt in Emmen en winkels in de buurt.

Hobbitstee

In Den Haag had Esther een biologisch, vegetarisch restaurant, waar ze haar eigen zuurdesembroodjes bakte. Na een bezoek aan een bevriende bakker die in Normandië zijn eigen bakkersaspiraties najaagt, kreeg de Bakst…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.