Van wie is het landschap? daarover zoekt Noorderbreedte het debat. Het eerste nummer van 2018 ziet er frisgroen uit. De cover is van de nieuwe designers Shootmedia, die komend jaar de vormgeving voor hun rekening nemen. De verhalen gaan ook over minder frisse zaken als bodembederf.

De eerste Noorderbreedte van 2018 bevat spraakmakende artikelen en columns over het landschap en de leefomgeving van het Noorden des lands en natuurlijk mooie betekenisvolle fotoreportages. Het jaarthema luidt: ‘Van wie is het landschap’. In essays laten we de komende maanden verschillende denkers stoeien met deze vraag.

De groene cover vestigt direct de aandacht op het landschap. Komende week valt het nummer bij onze abonnees in de bus. Ook via de webshop van Godert Walter kunnen liefhebbers ons blad bemachtigen.

In het eerste nummer van 2018 leest u onder andere over:

Het jaarthema Van wie is het landschap
Bodembederf (het thema van dit nummer):

Bert de Jong onderzoekt de bodem en vertelt ons hierover in het artikel arm landschap op rijke grond
Er is ook positief nieuws ov…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.