U bent op de overkoepelende discussiepagina van het dossier Van wie is het landschap. Een landschap dat het moeilijk heeft, dat verandert - volgens velen niet ten goede. Wat is uw perspectief, van wie denkt u dat het landschap ‘is’? Wie moet zich bekommeren om het geheel? Deel het met ons onderaan deze pagina!

Het landschap staat onder druk. Authentieke natuur verdwijnt, we voelen landschapspijn, en klimaatverandering komt eng dichtbij. Bij alle misère duiken belangrijke vragen op. Want wie draagt nog zorg voor het hele landschap? Van wie ís dat geheel eigenlijk?

Graag leggen we deze vragen bij u, als lezer en als Noorderling. Omdat het beeld van ons landschap niet compleet is zonder uw inbreng. Op deze pagina kunt u uw eigen perspectief op de landschapsvraag delen. Welke dreiging voor het landschap vindt u belangrijk? Hoe denkt u dat een gezonde toekomst werkelijkheid kan worden? Laat het weten onderaan deze pagina!

Verdiepende essays

Noorderbreedte heeft Nederlandse denkers gevraagd van wie het landschap is. Zie hieronder de stukken die in ons tijdschrift en online gepubliceerd werden, m…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.