Bij herwilderen denken we in eerste instantie misschien aan rivieren die weer buiten hun oevers mogen treden, aan inheemse boomsoorten die in de ravage van productiebossen worden geplant of aan...
De langste oorlog uit de geschiedenis van de mensheid is misschien wel die tussen Nederland en de zee. Althans, dat vertellen we elkaar graag. Maar nu het water niet langer...
Is de waterstofeconomie in Groningen toekomstmuziek? Of ontwikkelt de fossiele industrie een nieuw verdienmodel waarin het Noorden opnieuw fungeert als wingewest?
Hoe krijg je de vastgelopen versterkingsoperatie van de Groninger woningen weer op gang? Leer van de geslaagde vernieuwing van Groningse schoolgebouwen en van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.
Hoe groot kan de spagaat tussen realiteit en visie zijn? In dit essay schrijft voormalig secretaris van het Groninger Gasberaad Susan Top hoe ze worstelt met de ronkende verhalen waarmee...
Hoe kan de overheid het verloren vertrouwen terugwinnen? Laat architecten bij elke versterking de bewoners van ontwerp tot oplevering bijstaan, schrijft Rijksbouwmeester Francesco Veenstra.
Mogen jongeren niet vooral meepraten om het klimaatdebat inclusief te doen lijken? Vera Santing legt uit waarom we haar generatie wel serieus moeten nemen.
De een wil exoten zo grondig mogelijk uitroeien, de ander laat ze liever gewoon hun gang gaan. Volgens Aaldrik Pot is de oplossing zelden zo simpel.
De zeespiegelstijging is en blijft een raadsel, betoogt Jurgen Tiekstra.