Aan de achterkant worden alle artikelen apart online gezet. Hier vind je alvast het nummer in pdf-formaat.
Voor Jorryt Braaksma is slib hét antwoord op het veranderende kustlandschap. De goedkoopste manier om ons kustlandschap te behouden is door kustvormende processen weer naar binnen te halen.
Een gewetensconflict. Dat heeft architectuurhistoricus Astrid Aarsen overgehouden aan haar interviews met bewoners in Woltersum die lijden onder de aardbevingsellende. Het laatste deel van deze serie.
‘We zijn naar de punt van de sok aan het breien’, zegt Henk Tienkamp. Dit is de laatste Noorderbreedte die bij zijn drukkerij van de pers rolt.
Jongeren eisen een stem in het klimaatdebat. Niet gek, want dat gaat over hun toekomst. Youth for Climate Adaptation organiseert daarom naast de ‘gewone’ top ook een jongerentop in Groningen....
Nergens in Noordwest-Europa, mogelijk zelfs in de hele wereld, is de dichtheid aan pingoruïnes zo hoog als in het Noorden. Dat ontdekte Bart Koops toen hij op deze ‘veentjes’ afstudeerde...
In 2021 is het veertig jaar geleden dat kapitein Bas aan de Wiel Vietnamese bootvluchtelingen oppikte. Een gesprek over de verbinding tussen Delfzijl en de Zuid-Chinese Zee.
Voor Act & Adapt schetsen negen ontwerpteams voor evenveel locaties in de provincie een klimaatadaptieve toekomst. Op 19 januari 2021 vallen de resultaten te zien in Groningen. We blikken vooruit...
De Nederlandse melkveehouderij houdt elk jaar 1,6 miljoen kalveren ‘over’. Die komen ter wereld opdat de mens melk kan drinken en kaas kan eten. Om dit verhaal te vertellen, kocht...
Wintertijd. De bodem is in ruste. Kilo’s wortel, biet, kool, boon, tomaat en pompoen zijn ervan afgekomen. Terwijl tuinderij De Broerderij pas dit voorjaar voorzichtig is begonnen.
Vier maanden lang zat Jacqueline Stefels op de Noordpool. De mariene bioloog van de Groningse universiteit nam deel aan MOSAiC, de grootste onderzoeksexpeditie ooit op de Noordpool.
Lees hier online het vijfde nummer Noorderbreedte van 2020: Aanpassen of verzuipen.