Gastcolumnist Anna Dijk ziet op haar sociale media bloemenweides, fladderige rokken, hangplanten en een enkele loslopende kip. In de wereld van cottagecore zijn de aardbeien altijd rijp, kun je zomaar...
De nieuwe Noorderbreedte is uit!
Download hier het pdf van Nb #4 2022 – Lelijk Noord-Nederland.
Ons voedselsysteem heeft een prijskaartje: de ineenstorting van de natuur. Hoe verloopt de voedseltransitie in de supermarkt, waar we drie kwart van ons voedsel kopen?
Lutz Jacobi neemt deze maand afscheid als directeur van de Waddenvereniging, in een politiek gezien rumoerige tijd voor het Wad.
Voor zijn nieuwe boek onderzocht kunst- en cultuurfilosoof Thijs Lijster (RUG) de geschiedenis en toekomst van meenten: weilanden, pluktuinen of zelfs sociale media die niet in privaat maar collectief beheer...
Mooi en lelijk kunnen naast elkaar bestaan. Kijk maar naar Hoogeveen, waar Bente van Leeuwen opgroeide. Het is er prachtig, zolang je maar weet hóe ernaar te kijken.
Hoe zou het Karol Mielnik zijn vergaan als hij zijn knie niet kapot had gevoetbald?
Het fragiele resultaat van decennialang werken aan natuurherstel in het beekdal van de Drentsche Aa is in enkele jaren tijd verpest door een enorme vracht extra mest van elders.
De natuur van de Wadden wordt alom geroemd, toch hebben we er volgens bioloog Marc Argeloo een verwrongen beeld van.
Andere klanken, een ander schrift en ook nog een pittige grammatica. De Nederlandse taal bezorgt Danait Alem Ghidey (21) behoorlijk wat hoofdbrekens. Maar ze zet alles op alles tijdens haar...
Aan de rand van de stad Groningen, verstopt tussen het groen, bevindt zich een regelarm, eigenzinnig ‘dorpje’. Krakers en woonwagenbewoners trokken hier in 2001 naartoe om de vrijheid te vinden.
Middenin de Chileense Atacama-woestijn doemen gifgroene en felblauwe velden op waar lithium wordt gewonnen. Fotograaf David Maisel legde het merkwaardige beeld vast.